Любов и Състрадание

Започнете всеки ден с любов в сърцето си

Обичай всички същества, както обичаш себе си. Дай състрадание към всички живи същества, дори и към враговете си. Отнасяй се с враговете си като с приятел.

Започнете всеки ден с любов в сърцето си за тези, които се справят добре и генерират състрадание към всички други, които са хванати в паяжината на негативността.

Чувствайте състрадание към онези, които са уловени в негативността идваща от разбирането, че всички отрицателни действия са причинени от страдание. Тези, които действат с негативизъм са изпълнени с болка. Ако ние разбираме, че болката е коренът на всички отрицателни поведения, то следва, че ние можем да чувстваме състрадание към тях. Почувствайте разбиране за болката им и им пожелайте добро.

Добрите пожелания не трябва да се изразяват. Просто чувствайте състрадание и им пожелайте успех с цялото си сърце и не правете нищо повече от това да се усмихвате със състрадание към тяхната болка. Всеки външен отговор най-вероятно ще възбуди повече негативизъм. Пуснете го и отворете сърцето си, но не правете нищо. Изчакайте подходящия момент, когато те са спокойни и не са отрицателни. Ако те са отворени за вашите съвети, тогава споделете с тях, че разбирате болката им и искате да помогнете, като слушате.

Винаги казват, че най-добрият отговор на лице в болка е да бъдеш добър слушател. Научете се да слушате със състрадание и оставете настрана негативните си реакции към тях. Можете да се справите с негативните си реакции към тях по-късно, когато те не са наоколо. Нека негативните ви чувства излизат навън във вятъра. Никога не давайте негативните си чувства към друг. Останете неутрални и се дръжте с разбиране за тяхната болка. Усмихнете се със състрадание и чакайте за по-добра възможност, когато те са готови да учат. Ако те не са готови да се учат, всяка ваша реакция ще бъде посрещната със съпротива. Това никога не е начина да им помогнете.

Любовта и състраданието са добродетели, които акумулират доброта. Колкото по-любвеобилни и съчувствени можем да станем, толкова повече ние ще привличаме добри хора около нас. Правете добро и бъдете неутрални всеки ден. Един ден в бъдеще ще бъдете заобиколени от доброта и Вселената ще ви помогне с усмивка и ще предостави всяко Ваше желание. Нека всички ваши желания се сбъднат!

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments